Flatcoated Retriever kennel Limitless Bliss

Welkom op mijn site, mijn naam is Aukje Wind en zo nu en dan fok ik een nestje flatcoated retrievers. Dit doe ik met al mijn liefde en passie.

Wilt u een email ontvangen als er nieuws is? Schrijf je dan hier in!

Pomelo 58 dagen drachtig - 07-02-2022 19:49
Pomelo 58 dagen drachtig
De laatste week - 07-02-2022 19:47
De laatste week van de dracht is al weer aangebroken. Wat ben ik trots op Pomelo, ze doet het al 8 weken zo super goed. Ze heeft haar eten nog geen een keer laten staan, en gaat heel bewust en rustig met zichzelf om. Soms zie je zeker dat ze zich enorm beperkt voelt door de extra kilo's maar blijft even vrolijk als altijd.. als ze wakker is dan ;-) want ze slaapt natuurlijk heel veel. De pupjes in haar buik zijn nu goed voelbaar als Pom op haar zij ligt.. zo'n bijzonder gevoel!
Pomelo is drachtig! - 16-01-2022 21:21
De echo heeft laten zien dat Pommetje en Fritz samen samen Frommetjes gaan krijgen!
We zijn zo blij dat het na de teleurstelling van vorige keer nu wel gelukt is. Pomelo begint al rustiger te worden en haar buikje groeit ineens met de dag.
Half februari verwachten wij de puppy's.
De wachtlijst voor een puppy van Pomelo is vol!
Pomelo is helaas leeg gebleven. - 04-08-2021 17:14
Helaas is gebleken dat Pomelo geen puppy's verwacht, soms beslist de natuur anders dan wij voor ogen hebben. Volgende loopsheid proberen we het opnieuw.
Pomelo is loops geworden. - 23-05-2021 18:19
Pomelo heeft het allemaal goed gepland, precies zoals ik het in mijn hoofd had maar dan nog net iets beter!
Zaterdag 15 mei mochten wij nog meedoen aan de certificaat dag van de WFRG in Heerle. Ivm Corona hebben we al die tijd geen kans gehad om een diploma te halen maar de enige kans die we hadden hebben we goed benut met een mooi C-diploma als resultaat.
Maandag 17 mei werden de ogen van Fritz onderzocht en dinsdag hakte ik de knoop door dat hij de vader van de pups zou gaan worden.
Alsof Pom gedacht heeft "ik heb mijn diploma binnen en Fritz is goedgekeurd" werd zij woensdag loops.
Echt perfecte timing! Nu afwachten wanneer het het juiste moment gaat zijn voor de dates met Fritz.
Plannen met Pomelo - 12-04-2021 18:03
Het is al weer 3 jaar geleden dat ik echt iets aan mijn site heb gedaan. In die 3 jaar is Pomelo uitgegroeid tot een ontzettend leuk flatcoat meisje! Zo langzamerhand beginnen de plannen om met haar een nestje te fokken steeds serieuzer te worden en mochten wij op korte termijn een mooie en fijne partner voor haar kunnen vinden laten wij haar de komende loopsheid al dekken. Wij verwachten haar in juni loops, dus we hebben nog heel even voor onze zoektocht. Zo gauw wij een leuke reu gevonden hebben die de vader mag worden van de pups zullen wij hem hier voorstellen.

Vorige week hebben Pomelo's oogjes weer de verplichte check gehad en alles was weer helemaal goed!
24 dagen oud. - 09-04-2018 15:58
Vandaag zijn de pups al weer 24 dagen oud! De tijd vliegt en wat maken ze een ontwikkeling door!
Waar we begonnen met rijstebloem pap met puppymelk eten ze nu geweekte brokken met ver vlees van Carnis erdoor.
Heerlijk vinden ze het en ook de poetsbeurt die ik ze naderhand geef met een nat handdoekje vinden ze heel fijn. Rustig zonder tegenstribbelen mag ik de voorpootjes en kopjes schoon wrijven.
Af en toe moeten de achterpootjes en buikjes ook want door de pap lopen en over broers en zussen kruipen met je pap poten is ook super leuk!

De pupjes gaan steeds beter lopen en dagen elkaar ook regelmatig uit voor een spelletje! Bijten, gekke sprongetjes maken en blaffen.. allemaal doen ze het en het gaat allemaal steeds beter.

Nu ze wat ondernemender worden heeft de werpkist ook plaats gemaakt voor de bench met een puppy-ren eraan. Nu kunnen ze meer zien van de omgeving en hebben ze meer ruimte. Ook is zo de deur naar buiten weer vrij en kunnen ze als het volgende week mooi weer is ook heerlijk buiten op het balkon gaan rennen en spelen. (even voor de zekerheid… Ons balkon is heel ruim.. 8 meter lang en super goed afgesloten, er is absoluut geen gevaar voor de pups want risico zou ik nooit maar dan ook nooit nemen.)

Voor Lemon en Orange is de extra ruimte bij de pups en het betere zicht ook heel fijn. Orange gaat regelmatig voor het hek liggen en stapt ook vaak even naar binnen voor wat kusjes of om een klein beetje te spelen! Zo mooi om te zien hoe ze het bekvechten(spelen) aanpast aan de pups.. Met Lem gaat het altijd hard tegen hard.. nu is ze duidelijk een stuk voorzichtiger.

Met Lemon gaat het goed, heel even leek er een wat onrustig plekje op haar buik te zitten aan het uiteinde van haar litteken. Ik heb altijd honing-gel in huis en na 2 dagen smeren zag het er gelukkig weer netjes uit.
Ze krijgt weer steeds meer energie om te wandelen en heeft vanmorgen zelfs weer even met Orange gespeeld.. niet dat ze haar snelle dochter bij kon houden hoor.. maar ze probeerde het wel.

Afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik weer gewerkt, alleen de avond/begin van de nacht uurtjes maar dat viel me behoorlijk zwaar. Het slaap-tekort hakte er even flink in.. en ook wil ik natuurlijk zo min mogelijk missen van “mijn” kroost! Gelukkig was vrijdag Nick thuis en kon zaterdag mijn zusje Nienke oppassen.. want alleen laten gaan we natuurlijk niet doen.
Het was wel echt super super leuk dat bij mijn thuiskomst alle pups wakker werden en met z’n 5jes tegelijk bij mij op schoot wilde kruipen. Dat paste natuurlijk niet.. maar dat ze t allemaal duidelijk fijn vonden dat ik er weer was was echt een heerlijk gevoel!

Misschien nog even leuk om de gewichten weer te vermelden.. De zwaarste is vandaag 2910 gram en de lichtste 2330 gram! De overige 3 zitten daar mooi verdeeld tussenin.. wat gaat dat hard he!


Foto’s zijn ook weer wat bijgewerkt! Ik merk dat ik er steeds minder ga maken omdat het zo heerlijk is om met eigen ogen naar de pups te kijken ipv door de lens van de camera! Gelukkig gaan we ook nog een fotosessie doen bij Brigitte Peeters! Zij heeft dat ook gedaan bij het vorige nest waar zij zelf puppy Oranje “Iso” van heeft. Het resultaat was toen zo mooi.. ik kijk er nu al naar uit en zij ook!

https://www.limitlessbliss.nl/pomelo-nest
17 dagen oud. - 02-04-2018 15:37
Het is alweer even geleden dat ik wat nieuws geplaatst heb hier. Ik was van plan het veel vaker te doen maar het komt er gewoon steeds niet van.. Zoveel sneller plaats je gewoon even wat op facebook in plaats van alle foto’s uitzoeken en een heel verhaal erbij maken.

Maar nu heb ik dan toch de tijd genomen om jullie weer wat verder op de hoogte te stellen van de ontwikkeling van de pups.

Allereerst gaat het met Lemon heel goed, de wond van haar sectio is mooi geheeld en ze eet, drinkt en slaapt goed. Ook het zorgen voor de pups blijft ze met alle liefde doen.. ze houdt het nest mooi schoon en zorgt voor lekker gevulde buikjes. Ook Orange helpt haar nog steeds en vol overgave beschermt de pups alsof het de hare zijn.

De puppy’s groeien goed (veel te snel eigenlijk) Vanmorgen met wegen was de lichtste 1400 gram en de zwaarste al weer 1800 gram.. bijna 2 kilo al weer pfff!!!

Op dag 10 zag ik de eerste spleetjes bij de oogjes, zoals verwacht als eerste bij reutje blauw! Hij is de grootste van het stel en na hem komt zijn zusje roze. Bij Roze gingen de ogen open op dag 11 en de rest volgde op dag 12. Eerst zijn dat nog kleine spleetjes en ze zien echt nog niets hoor.. dat zien begint nu langzaam te komen. Nu de oogjes volledig open zijn hebben de pupjes ook echt een heel andere uitstraling! Hele hondjes zijn het al.

Sinds een paar dagen zie ik ook al steeds meer reactie op geluid, af en toe Lemon en Orange het commando geven om te blaffen is een mooie manier om te zien of ze al wat horen en af en toe zie ik echt een reactie.

De pups beginnen ook met spelen, zachtjes bijten ze in elkaar en in mama en mijn handen. Zo schattig om te zien hoe ze nog bijna in slowmotion de beginselen van sociaal gedrag laten zien. Ze kunnen ondertussen ook al wat lopen al zijn ze heel wankel hoor.. het gaat met vallen en opstaan maar ze doen het echt super.

De plasmatjes liggen ondertussen ook in een deel van de werpkist en knap als de puppy’s zijn lopen ze er soms zelf naar toe voor een plasje en een poepje, ook nog genoeg ernaast hoor maarja… wat verwacht je van 17 dagen jonge pupjes. Ook likken Lemon en Orange nog steeds alle plasjes en poepjes op.. dus alleen als ze echt moeten zonder de dames in de buurt hoeven ze het zelf te doen.

Gisteren zijn de pupjes voor het eerst ontwormd, gadver wat vinden ze de knalroze drontal vloeistof vies! Toch bleven ze braaf op schoot zitten en hielden ze alles netjes binnen. Daarna gelijk de vieze smaak wegspoelen bij mama en gauw vergeten hoe vies het was!

Vannacht waren de pupjes heel onrustig, en dat ben ik eigenlijk niet van ze gewend. Ze liggen altijd met heerlijk bolle buikjes tevreden te slapen. Ze zijn gisteren natuurlijk ontwormd en ik had ze voor het eerst wat laten proeven van wat dunne pap dus ik dacht dat ze daar misschien wat last van hadden.
Maar toen ik vanmorgen na het drinken bij Lemon even in de werpkist zat en de pups even kwamen spelen en bijten voelde ik dat de tandjes aan het doorkomen zijn. Mijn vermoeden is dus dat ze daar wat last van hebben.

Wat ontwikkelen ze toch snel! En wat sneu voor Lem dat ze nu tandjes gaan krijgen, alsof de nageltjes tegen haar tietjes aan niet erg genoeg waren.

Gelukkig hebben de pupjes laten zien dat ze dol zijn op pap en kan ik langzaam aan steeds wat meer gaan geven.. dan kunnen ze Lemon lekker leegdrinken en de rest gewoon van mij krijgen. Maar zolang Lemon het lief toelaat blijven ze natuurlijk zoveel mogelijk lekker bij Mama drinken!

Het is echt genieten van dit nestje en wat ben ik trots op ze! Ik moet nog maar niet te veel denken aan het uitvliegen want dan krijg ik toch een enorme knoop in mijn maag.. maar gelukkig hebben alle baasjes beloofd dat ik ze mag blijven zien en daar ga ik ze natuurlijk goed aan houden!!

De foto pagina heb ik weer flink aangevuld en kun je hier bekijken:
https://www.limitlessbliss.nl/pomelo-nest
Lemon is moeder geworden op vrijdag 16 maart. - 22-03-2018 01:04
Afgelopen vrijdag is Lemon moeder geworden van 5 geweldige pups!


Officieel zou vrijdag mijn laatste werkdag zijn voordat ik puppy verlof zou hebben, ik vond dat al wel spannend maarja.. dag 60 met een klein nest zou wel wat vroeg zijn in mijn ogen.

Ik sliep al een aantal dagen op de bank just in case en dat was dus achteraf wel fijn voor Lem.

Lemon is nooit een pieperd geweest dus als zij piept weet ik dat er echt iets is en hoe diep ik ook slaap daar wordt ik altijd gelijk wakker van.
Vrijdagochtend piepte ze mij dan ook om 07.00 wakker. Ze was onrustig en gaf aan dat ze naar buiten wilde.

Snel ben ik met haar en met Orange naar buiten gegaan en gelijk tijdens het plassen (ik hang er dan nog net niet onder want ik wilde alles kunnen zien) zag ik dat ze donkerkleurig slijm verloor… Of er was echt iets niet goed.. of het zou gaan beginnen….

Gelijk heb ik de hulptroepen geappt en mijn werk afgebeld.. want Lem werd steeds onrustiger en bleef ook de drang hebben naar buiten te gaan.. ze begon ook met overgeven en dat was toch wel het teken dat ze zichzelf helemaal leeg aan het maken was voor de naderende bevalling.

Leonie wist ervan en zou later die dag komen maar om half 12 begonnen de weeën. Zo fijn dat Leonie er gewoon 20 minuten later was!
Ook barbara kwam zo snel mogelijk en die kwam aan toen Lem haar eerste perswee had.

Om 13:50 kwam het eerste pupje.. en zo simpel als dat klinkt was dat zeker niet! Voordat hij ter wereld kwam, kwam er eerst allemaal zooi uit.. wat later bleek dat het pupje in zijn vruchtwater had gepoept en toen hij ter wereld kwam leek hij levenloos en hij had veel van dat vieze vruchtwater binnen gekregen! Leonie twijfelde geen moment nadat wij zagen dat het tongetje nog roze was.. het pupje moest van heel ver komen maar het is Leonie gelukt! Een mooi en meteen bewezen super sterk mannetje!
Na hem volgde een uur later een super mooie stoere reu die het gelijk super deed! Dat was wel even een opluchting voor ons na het eerste ventje.
Weer een uur later volgde er een mooie teef, ik was ultiem gelukkig want dat betekende in ieder geval voor ons zelf een mooi meisje.
een uur daarna volgde er helaas een dood pupje, ze was al dood gegaan in de baarmoeder en ze viel echt niet meer te redden. Super verdrietig dat dat ook bij de natuur hoort.. ze was helemaal voldragen maar heeft nooit het levenslicht mogen zien.
Een uurtje later kwam er gelukkig weer een gezonde mooie dame ter wereld.. super leuk want nu kon ik kiezen uit 2 meiden.. stom hoe verdriet en geluk dan zo dichtbij elkaar liggen.

en toen… toen hield Lem op.. ze was rustig en lag heerlijk met haar pups.. totaal geen onrust, ze lag erbij als een trots kersvers moedertje. Omdat er bij de vorige pups ook steeds een uur tussen zat wachtte we rustig af.. maar een uur werd 1,5 uur - 1,5 uur werd 2 uur.. en er gebeurde niets. Toch wist ik zeker dat ik met over haar buik aaien nog een pup had gevoeld.. ik had echt een pup voelen bewegen.
We begonnen te twijfelen wat te doen.. en hebben toch maar Dierenkliniek Sleeuwijk gebeld.
Zij zeiden wat we al verwacht hadden.. “kom maar langs dan maken we een foto en met een beetje geluk komt de pup nog in de auto”.

In de auto ging er al vanalles door mij heen.. aan een keizersnede wilde ik echt nog niet denken!

Op de foto was echt nog een pup te zien.. de pup zat nog heel ver naar voren.. bijna achter de ribben en was zeker niet van plan eruit te komen. Lemon had ook geen weeën meer dus richting het geboorte kanaal zou zij niet meer gaan.

De artsen maakte zich gelijk klaar en ik barstte in tranen uit.. als je gaat fokken neem je altijd risico.. maar na Lems eerste bevalling van een mega nest die zo soepel ging had ik hier nooit aan gedacht.
Dit was niet wat ik voor haar bedacht had.. die arme meid.. ben je al de hele dag bezig met bevallen en dan moet je ook nog onder het mes! Ik voelde mij zo enorm schuldig!

Ik was zelf te onrustig om bij haar te blijven in de OK dus Barbara nam plaats bij Lems hoofdje en ik ging in de wachtkamer zitten bij de pups die ook in een warme mand met kruik mee waren. door de glazen ruit keek ik een beetje mee en al vrij snel zag ik dat de pup aan de assistente werd gegeven.. ik kon niet zien of ze leefde.. maar toen Barbara haar duim opstak kon ik door mijn tranen heen ook nog lachen! De assistente moest verder helpen en duwde mij de pup in mijn handen om droog te wrijven! Gelukkig hebben we op tijd in laten grijpen en mocht ik deze mooie dame levend in ontvangst nemen!

Het ging allemaal heel snel en binnen no time namen we een nog “dronken” Lemon mee naar huis. In Sleeuwijk hadden ze gewaarschuwd dat we even op moesten passen met de pups weer bij Lem terugleggen omdat veel teven dat na een operatie niet fijn vinden.

Ik ken m'n Lemsie goed en heb toch de pups bij haar neergelegd.. tuurlijk met enige voorzichtigheid.. ze vond dit prima en bleef rustig liggen. Orange wilde ook graag even zien wat er nou allemaal aan de hand was en die was meteen lief voor haar broertjes en zusjes.. Lemon kon even niet voor ze zorgen en Orange begon gelijk buikjes en kontjes te wassen. Zo knap van mijn lieve, kleine, zelf nog jonge meid.. soms kan ze zo lomp zijn maar wat was ze zachtjes tegen de pups. Lemon werd na een uurtje zelf ook weer even wakker om haar kindjes te poetsen en ging daarna weer lekker verder slapen.

Lemon is een doorzetter, een vechter, een super sterke dame.. ‘s nachts kon je al bijna niet meer aan haar zien wat ze meegemaakt had de vorige dag! Ik ben altijd al gek op haar en hou zielsveel van haar.. maar op zulke momenten besef je nog meer wat een goud je in handen hebt! Lemon is mijn gouden hond! Ik ben zo trots op haar!
En wat ben ik blij dat ik naar mezelf geluisterd heb dat ik nog een pup dacht te voelen in haar buik! Ik had haar wel kunnen verliezen als ik niets had gedaan!

We zijn nu 5 dagen verder en Lemon en de pups doen het super! Lem is de meest zorgzame moeder die je je maar kan wensen! ik verschoon regelmatig de werpkist maar niet omdat het vies is.. ik heb nog geen enkel poepje gevonden.. daar zorgt Lemon allemaal zelf voor. Orange vind haar zusjes en broertjes geweldig en mag soms onder toezicht even bij de pups.. ze wast ze allemaal goed en ook Lemon wordt daarbij niet overgeslagen! Wat zal ze het leuk vinden als ze straks groot genoeg zijn om met haar te spelen. Ze heeft geluk dat Lemon haar aanwezigheid in de buurt van de pups helemaal prima vindt!

Voor mij is het even wennen.. het vorige nest zat ik dag en nacht bij de pups om te regelen dat ze allemaal vaak genoeg aan de tepel zaten.. genoeg melk kregen via de sonde voeding en was ik 25x per dag tot 12 aan het tellen. Nu zie ik in een oogopslag of ze allemaal veilig liggen.. ik ben binnen een minuut klaar met wegen en wordt ook heel blij als ik het resultaat zie! Het zijn lekker bolle pupjes en ze groeien als kool.. en daar hoef ik dus helemaal niets voor te doen! Het heeft allebei wat! Maar dit is toch wel heel relaxed!

Ik verheug me nu al op alles wat we kunnen gaan ondernemen als ze wat ouder zijn.. alles wat ik vorige keer had willen doen maar gewoon eigenlijk niet ging met 12 pups!

terwijl ik dit typ zit ik lekker in de werpkist en kruipen de puppy's tegen me aan! Heerlijk zeg! wat is dat genieten.. de geluidjes, de geur en het kijken.. dat zou je toch je leven lang iedere dag wel willen hebben.

Alle pupjes hebben een baasje en een dametje blijft natuurlijk hier wonen. Welk meisje dat gaat worden van de 3 dat zal de tijd leren.. eerst maar eens wat groter groeien en zien wat voor een karakters er in deze schatjes zit!

De stamboomnamen van de pups heb ik ook al bedacht en zijn als volgt:


Limitless Bliss Precious Pomelo - Reutje Groen
Limitless Bliss Passionate Pomelo - Reutje Blauw
Limitless Bliss Pretty Pomelo - Teefje Paars
Limitless Bliss Promising Pomelo - Teefje Roze
Limitless Bliss Princess Pomelo - Teefje Oranje

Foto’s van het nest kunnen jullie hier bekijken.

https://www.limitlessbliss.nl/pomelo-nest
7 weken drachtig - 04-03-2018 15:37
Lemontje is alweer 7 weken drachtig! Het gaat zo enorm snel!
Langzaam maken we ons klaar voor de naderende bevalling over 2 weken, omdat we niet zo groot wonen is een goed opgeruimd huis echt ontzettend nodig.
Alle benodigde spullen die we nog niet hadden worden langzaam verzameld en netjes in het “bevalling kastje” gestopt.

Volgende week gaan we de werpkist weer neerzetten zodat Lemon vast kan wennen aan haar plekje voor de komende tijd. Het zal nog lastig worden Orange eruit te houden want haar kennende gaat ze dat een heerlijke plek vinden voor zichzelf!

Met Lemon gaat het goed, ze wordt dikker en dikker.. de pupjes zijn nu af en miniatuur hondjes in haar buik.. het enige wat ze nu nog doen is groeien en groeien en groeien! Dat groeien kunnen we echt goed zien, als ik soms uit mijn werk kom lijkt ze al weer dikker dan voor ik wegging.
Ook zit er een klein beetje gezichtsbedrog bij omdat Lems al echt enorme borsten heeft, als ze in het bos wandeld kan ik ze gewoon tussen haar achterpoten door zien wiebelen hahaha.

De laatste paar dagen begin ik de pups een heel klein beetje te voelen, nog maar heel zachtjes en heeeel af en toe maar ik heb ze echt gevoeld!! Zo leuk en bijzonder.. ze zullen alleen nog maar beter voelbaar worden de komende tijd!

Vandaag was het eindelijk weer wat minder koud en extra lekker in het bos dus. Ik heb de afgelopen dagen minder foto’s gemaakt dan ik wilde maar mn handen waren gewoon te koud om uit de handschoenen te komen!

Vandaag maar wel de camera mee op pad en heerlijk gewandeld met de dames. Lemon doet het rustig aan en is snel moe.. maar dat is niet zo gek.. dat buikje en die enorme tieten meedragen is niet niks!
Ze geniet wel duidelijk nog enorm van de wandelingen en dat blijven we zo lang mogelijk doen, lekker rustig op haar tempo natuurlijk terwijl Orange het hele bos door crost en iedere hond die we tegenkomen uit probeert te dagen voor een leuk spelletje!
© Aukje Wind - This website is created in NODUM